Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


RetinArt vs. Bakuchiol: Ktorá zložka je lepšia pre vašu pleť?

04.10.2024 09:57

V oblasti kozmetiky sa stále častejšie skloňuje slovo „prírodné alternatívy“ k retinoidom. Dve najčastejšie spomínané zložky sú RetinArt a bakuchiol. Mnohí z vás sa pýtajú, ktorá z týchto zložiek je lepšia voľba pre vašu pleť. V tomto článku sa pozrieme na ich účinnosť a výhody, aby sme vám pomohli pri rozhodovaní.

Čo je RetinArt?

RetinArt je prírodná látka, ktorá sa získava z divokého kmeňa rias Chlorela vulgaris. Ide o pokročilú alternatívu retinolu novej generácie. RetinArt pôsobí ako silný antioxidant, ktorý podporuje regeneráciu pleti, zlepšuje jej vzhľad a hydratuje ju bez vedľajších účinkov, aké sú bežné pri klasických retinoidoch.

retinart_bakuchiol1

Čo je Bakuchiol?

Bakuchiol je prírodný extrakt získavaný z rastliny Psoralea corylifolia. Považuje sa za prírodnú alternatívu retinoidov a je známy tým, že nedráždi pleť ako retinol. Napriek tomu jeho účinnosť je výrazne nižšia v porovnaní s RetinArtom.

bakuchiol

Porovnanie účinnosti

Zníženie pigmentácie

Podľa klinických štúdií 1% RetinArt znižuje pigmentáciu až o 32,81%, zatiaľ čo bakuchiol dosahuje len 21,26% zníženie. Tieto výsledky ukazujú, že RetinArt je účinnejší pri znižovaní nežiaducich pigmentácií a zjednocovaní tónu pleti.

graf1

Regenerácia a spevnenie pleti

RetinArt sa ukázal ako bezpečná a účinná alternatíva pre tých, ktorí hľadajú prírodné riešenia na zlepšenie vzhľadu pleti. Štúdie tiež potvrdzujú, že RetinArt zmierňuje hlboké vrásky a zvyšuje elasticitu pleti, pričom bakuchiol vykazuje nižšie účinky na tieto aspekty.

Ovplyvnenie MMP-1

RetinArt ovplyvňuje produkciu enzýmu MMP-1, ktorý je spojený so starnutím pleti. Zníženie produkcie MMP-1 o 21,40% je výrazne vyššie v porovnaní s bakuchiolom, ktorý vykazuje pokles len o 8,35%. To znamená, že RetinArt účinne bojuje proti známkam starnutia a podporuje zdravie pleti.

graf2

Záver

Ak hľadáte účinnú a bezpečnú prírodnú alternatívu k retinoidom, RetinArt je jasnou voľbou. Jeho schopnosti v oblasti znižovania pigmentácie, regenerácie pleti a zpevnenia ho robia popredným hráčom v porovnaní s bakuchiolom. Nezabúdajte, že starostlivosť o pleť je individuálna, a preto je dôležité nájsť produkt, ktorý vyhovuje vašim potrebám.

Inspiral_Antiage

RetinArt nájdete v našom kréme Inspiral Anti-age.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár