Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Levanduľový kúpeľ nôh - rýchla a účinná relaxácia

30.05.2016 00:00

Po namáhavom pracovnom dni nás mnohokrát bolia nielen nohy, ale aj hlava. Pri pocite napätia, únavy, prepracovanosti, ale aj pri migréne, vynikajúco pomáha svojimi uvoľňujúcimi účinkami levanduľový esenciálny olejček. S blížiacimi sa letnými dňami neskutočne dobre padne osviežujúci, relaxačný a zároveň hojivý levanduľový kúpeľ nôh. Levanduľa má navyše aj vynikajúce antibakteriálne vlastnosti a pomôže zahojiť akékoľvek pľuzgiere, rezné ranky či škrabance.

Levandulovy esencialny olej

Chceme vám dať tip na úplne jednoduchý, a pritom geniálne účinný "auto-akupresúrny" nožný kúpeľ. Ani sme neverili, že to môže byť také úžasné, kým sme sa na vlastných nohách nepresvedčili ;)

Dôležitou súčasťou kúpeľa sú okruhliaky - rôzne kamienky, ktoré nájdete vonku v prírode, pričom jedinou podmienkou je, aby neboli ostré. Po týchto kamienkoch budete pri kúpeli nôh jemne našľapovať, pohybovať, šúchať chodidlami. Je to teda niečo ako auto-akupresúra, alebo automasáž reflexných bodov na chodidlách*.

* na chodidlách sa nachádzajú reflexné zóny prislúchajúce rôznym regiónom a orgánom ľudského tela, pričom pôsobenie medzi orgánom a reflexnou zónou je vzájomné, teda stimuláciou reflexnej zóny môžeme podporiť fungovanie príslušných orgánov

Levandulovy esencialny olej

     Návod na levanduľový relaxačný kúpeľ nôh:

  - na dno veľkej misy alebo lavóra poukladajte asi tucet okruhliakov

  - zalejte takým množstvom teplej vody, aby vám siahala po členky

  - pridajte 2-3 kvapky levanduľového esenciálneho oleja

  - pohodlne sa usaďte, vdychujte vonnú paru vychádzajúcu z lavóra a
   jemne pohybujte chodidlami po kamienkoch

 

Náš tip: po tomto kúpeli vám odporúčame natrieť si spodné časti nôh regeneračným Balzamom na nohy s osviežujúcou sladko-bylinnou vôňou levandule a šalvie :)

Krásne skoro už letné dni želajú Eňa & Eva :)Balzam na nohy

 
 
 

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár