Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Óda na pleťové oleje :) plus praktický tip na ich použitie

16.03.2015 00:00

Ja osobne si nemôžem vynachváliť okamih, keď som vymenila krémy a telové mlieka za oleje. Vážne, pokiaľ máte suchšiu pleť (alebo vek 30+), zabudnite na krémy a mlieka! Prírodný pleťový a telový olej poskytne Vašej pleti tie najlepšie výživné látky (fytonutrienty). Okrem toho, že je omnoho efektívnejší než krém alebo mlieko, zároveň "neprepašuje" do Vašej pokožky syntetické zložky, ktoré drvivá väčšina krémov a mliek obsahuje.

pletovy-olej-sladka-levandula

Vy, ktorí ste „konvertovali“ na telové oleje, ste už zrejme na základe vlastných skúseností zistili, že ich optimálna aplikácia je hneď po sprche či kúpeli, keď je Vaša pokožka ešte vlhká, resp. len zľahka osušená priložením uteráka. Je to jednoducho preto, že keď je pokožka prehriata a vlhká, póry sú otvorené a koža je pripravená absorbovať olej rýchlejšie a do hlbších štruktúr. Vtedy môže pleť využiť všetky benefity prírodného oleja v plnej miere.

Ale skúsili ste už použiť telový olej priamo v sprche?

Ako väčšina zaneprázdnených ľudí sa aj ja snažím šetriť čas, ale zase nie na úkor starostlivosti o seba a svoju pleť :). A to ma doviedlo k používaniu telového oleja rovno v sprche, využijúc tak čas, ktorý nechávam kondicionéru, aby vykonal svoju prácu na mojich vlasoch. Teda po umytí vlasov, tela a aplikovaní kondicionéru sa celá ponatieram telovým olejom (nezabudnúť ani na spievanie v kúpeľni ;) a na záver sa celá opláchnem vodou. Pleť je po takejto aplikácii oleja jemná a hydratovaná, pripravená čeliť každodenným nástrahám.

Alebo ešte jednoduchšie – aplikujte olej hneď po osprchovaní ešte vo vani na mokrú pokožku, pokiaľ máte pocit mastnoty, tak len veľmi krátko opláchnite olej čistou vodou a máte hotovo! Takáto aplikácia oleja na pokožku je omnoho rýchlejšia ako "nasucho", pretože olej sa po mokrej koži perfektne kĺže. Ale pozor! Aj Vaša vaňa sa po oleji celkom dobre kĺže, takže buďte opatrní!

Ak sa Vám môj tip zapáčil, otestujte ho. A ak ešte len „koketujete“ s myšlienkou vyskúšať namiesto krému či mlieka pleťový olej, dávam Vám do pozornosti našu ponuku kvetinových pleťových olejov :)

Krásne dni želá Eňa.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár