Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Jesenný domáci peeling - recept

17.09.2015 00:00

Bez ohľadu na ročné obdobie si naša pleť vyžaduje pravidelnú pozornosť. Jesennú starostlivosť odporúčame zahájiť osviežujúcim peelingom celého tela. Opálená letná pokožka prináša so sebou hromadenie odumretých buniek na povrchu. Preto je vhodné použiť pleťový peeling na ich odstránenie, tým sa podporí prirodzená regeneračná funkcia kože a pleť môže lepšie absorbovať živiny. Vyskúšajte peeling podľa nášho receptu :)

Keďže na jeseň začíname byť trochu unavení a bez nálady zo skracujúcich sa dní, vybrali sme ako základ peelingu osviežujúcu a povzbudzujúcu vôňu kvetov horkého pomaranča – neroli. Okrem povzbudenia psychiky vôňa neroli zmierňuje stres a na pokožku pôsobí protizápalovo, stimuluje krvný obeh a podporuje tvorbu nových kožných buniek. Skrátka, peeling s vôňou neroli Vám nielenže zlepší zdravie pokožky, ale aj potlačí únavu a povzdvihne náladu :)

Olej neroli vraj používali pri starostlivosti o svoju krásu aj bohyne a kráľovné (keď bol dosť dobrý pre ne, tak mne postačí tiež ;)

Jesenný domáci peeling

zdroj obrázku: www.pinterest.com


Suroviny na povzbudzujúci a osviežujúci peeling:

  • 5 polievkových lyžíc cukru alebo soli (jemne mleté - vyberte si, čo vašej pleti vyhovuje viac)
  • 3 – 4 polievkové lyžice Pleťového oleja neroli (ale kľudne aj akýkoľvek iný)
  • NIE JE NEVYHNUTNÉ: postrúhaný čerstvý zázvor (množstvo aké potrebujete, aby ste dosiahli príjemnú vôňu peelingu lahodiacu vášmu nosu), resp. môžete použiť aj mletý zázvor

Suroviny dobre premiešajte a podľa potreby pridajte olej (pokiaľ máte peeling suchý), alebo soľ či cukor (ak sa vám zdá veľmi riedky). To je všetko :)

Zopár rád na záver:

  • Peeling aplikujte vždy na vlhkú pokožku (najlepšie vo vani či v sprche :)
  • Peeling odporúčame používať 2x týždenne, môžete si ním vyšúchať aj tvár, ale len jemne a zľahka - pleť na tvári je jemná a citlivá. Pokiaľ však má pokožka Vašej tváre sklon k podráždeniu, tak peeling tváre určite vynechajte.
  • Ak použijete aj zázvor a budete sa peelingovať vo vani, dajte si do odtoku vane sitko, aby ste si ho neupchali strúhaným zázvorom.
  • Pri sprchovaní po peelingu už nepoužívajte mydlo, ale len vodu, aby ste si nezmyli pleťový olej a neprišli tak o jeho vynikajúce hydratačné a regeneračné účinky.
  • Peeling, ktorý vám zvýši, skladujte v chladničke - tak vám vydrží približne 14 dní (aj viac - či je ešte dobrý, zistíte podľa vône).

Želám Vám príjemné peelingovanie!

Vaša Eňa .

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár